Foo Fighters

Foo Fighters Banded

Band Info

Foo Fighters er et amerikansk rockband dannet i 1995 af Dave Grohl, som er tidligere trommeslager i Nirvana. De spiller en blanding af rock, metal og grunge. med iørefaldende melodier. Gruppen består udover Dave Grohl (guitar og vokal) af Taylor Hawkins (trommer), Nate Mendel (bas), Chris Shiflett (guitar) og Pat Smear (guitar). Grohl sang og spillede alle instrumenter selv på bandets første album, som blev lavet på en uge.

Grohl var det eneste bandmedlem på det tidspunkt, og det var først efter albummet var indspillet, at han han tog kontakt til andre musikere for at danne et band. Efter 6 studie albums udkom i 2009 et Greatest Hits-album. I denne anledning udtalte bandet, at de 14 sange + 2 nye (inkl. singlen "Wheels") var de numre, der beskrev Foo Fighters bedst. Hvis de skulle vælge de numre de selv var gladeste for, ville cd'ens liste se anderledes ud. Foo Fighters spillede på Refshaleøen i København d. 21. juni 2011. Den 14. november 2016 blev Foo Fighters annonceret til at spille på Roskilde Festival 2017.

Band medlemmer

 • David Eric Grohl (født 14. januar 1969 i Warren, Ohio) er en amerikansk rockmusiker. Han var trommeslager i grungebandet Nirvana fra 1990 til bandet, efter forsanger og guitarist Kurt Cobains død, gik i opløsning i 1994. Grohl dannede bandet Foo Fighters i 1995 og i 2009 var han med til at danne Them Crooked Vultures.

  Han begyndte sin musikkarriere i 1980'erne som trommeslager for adskillige bands i Washington D.C.; punkbandet Scream værende det mest påfaldende.

  dave grohl
 • Christopher Aubrey "Chris" Shiflett (født den 6. maj, 1971 i Santa Barbara, Californien). Han er bedst kendt for at være lead-guitarist is rockbandet Foo Fighters.

  Han er lillebror til Scott Shiflett, som også er musiker.

  Chris Shiflett
 • Der er ingen information endnu, men opdatering kommer

  Nate Mendel
 • Oliver Taylor Hawkins (født den 17. februar 1972 i Fort Worth, Texas) er en amerikansk musiker, bedst kendt som trommeslager i rockbandet Foo Fighters. Før han kom til bandet i 1997 var han tourtrommeslager for Alanis Morissette på hendes Jagged Little Pill tour, samt trommeslager i det progressive eksperimenterende band ved navn Sylvia, som efter at have ændret deres navn til Anyone, skrev pladekontrakt med Roadrunner Records.

  Hans fætter, Kevin Harrell, præsenterede ham for Dave Grohl efter at have campet med ham i flere uger i Ozarks. Hawkins blev herefter trommeslager for Grohl's band, Foo Fighters. i 2005 blev han valgt til "Bedste Rocktrommeslager" af den britiske trommemagasin Rhythm. I 2004, stiftede Hawkins sit eget side-projekt, Taylor Hawkins and the Coattail Riders, hvor han spiller trommer og synger.

  Taylor Hawkins
 • Der er ingen information endnu, men opdatering kommer

  Pat Smear