Tina dickow

Om Tina Dickow

Tina Dickow blev født i Aarhus-bydelen Åbyhøj. Allerede som ganske ung blev hun introduceret til musik af sin far, der havde et stort musikanlæg i kælderen. Tinas interesse for at spille musik begyndte allerede i 8. klasse på Åby skole, hvor hun spillede i kopibandet M.E.L., som bl.a. spillede Jimi Hendrix. Denne interesse førte hende også til musikefterskolen, Sejergaardsskolens Musikefterskole, hvor hun tog 10. klasse. Da hun begyndte i gymnasiet var hun med til at danne kopibandet "Fester Kester", som spillede til flere gymnasiefester. Mens hun i 1997 gik i 3.g på Århus Statsgymnasium, fik hun en rolle i den erotiske tv-serie Karrusel, hvor hun spillede over for den 41 år ældre Peter Steen samt Michael Falch (indspillet 1997, sendt 1998 på TV 2). Efter denne optræden fik hun flere tilbud, men hun brød sig ikke om at blive presset ind i en rolle som en "naiv, jysk pige" og takkede derfor nej til dem alle.

Musik

Jeg har udgivet 10 albums siden 2001, og for mig hører de sammen to og to: Fuel og Notes ser jeg som mine to “begynder-albums”. In The Red og Count To Ten var de to mere poppede udgivelser, som blev mit gennembrud. Trilogien og The Road To Gävle, der fulgte derefter, var mere søgende og eksperimenterende. Så var jeg tilbageskuende i et par år med opsamlingen Welcome Back Colour (med en håndfuld nye numre på) og live-albummet True North med DR UnderholdningsOrkestret, som der også kom en DVD ud af. Og siden er jeg rykket til Island og har lavet mine to vel nok mest “voksne” albums, Where Do You Go…? og Whispers. Læs mere her

Tina Dickow
tinadickow
onstage

Tina Dickow har efter skoletiden på Åbyskole og senere Aarhus Statsgymnasium læst religionsvidenskab på Aarhus Universitet. Men musikkens tag i hende var så overvældende, at hun valgte studiet fra og kastede sig i stedet over musik og sang på fuldtid. Det at stå på en scene og optræde for en fyldt sal, hvor publikum kigger på en, beskriver Tina Dickow som at "alting bare bliver ganget med 1.000”. Det kan give nervøsitet og måske endda angst.
Det sidste kender hun til. Angsten på scenen har tidligere fyldt meget, nu har hun kontrol over den, siger hun efter lidt eftertænksomhed.

Når angsten kommer, er det i andet nummer. Når det sker, er det altid i andet nummer. Sker det, venter jeg bare, for jeg ved, at det går over. Jeg har jo prøvet det mange gange. Nu ved jeg, at det ikke er begyndelsen på noget, som bliver værre, fortæller Tina Dickow.
Jeg er blevet venner med situationen med angst og kontroltab. Jeg får min indre dialog til at holde kæft, hvis jeg i andet nummer tænker for meget, mens jeg står og synger og hamrer på et gribebræt. Kontrolfreak, kalder hun sig selv og har også valgt at udgive sin selvbiografi på eget forlag, så hun selv kunne bestemme og kontrollere udgivelsen.